Deze pagina bevat de reglementen die binnen vereniging WTC Maarsen van toepassing zijn.

Verenigingsreglement

Kijk hier voor het verenigingsreglement van WTC Maarssen. Dit reglement wordt het aanmelden als lid geaccepteerd. De huidige versie is tijdens ledenvergadering van februari 2023 geaccordeerd.

 

Privacy verklaring

Kijk hier voor meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens en de bescherming van jouw privacy.

 

Annuleringsvoorwaarden evenementen/activiteiten

Indien de club een evenement annuleert, ongeacht de reden, zal het reeds betaalde bedrag/voorschot aan de deelnemer worden terugbetaald.

Indien een deelnemer zich afmeldt voor een evenement na eerdere aanmelding, zal het voorschot voor de vaste kosten (accommodatie, basis-boodschappen e.d.) niet worden terugbetaald. Het voorschot voor de variabele kosten (diner e.d.) zullen na afmelding worden terugbetaald.

De deelnemer mag een vervanger zoeken en rekent dan zelf de kosten met de vervanger af. Eventuele bijbetaling of terugbetaling na opmaken van de eindafrekening, zal de club met de vervanger verrekenen. Alle gemaakte afspraken met de oorspronkelijke deelnemer, zijn ook van toepassing op de vervanger. De vervanger wordt geacht daarvan op de hoogte te zijn.

 

Clubkleding

WTC Maarssen biedt de mogelijkheid om tegen sterk gereduceerde prijzen goede teamkleding te bestellen. Dit zou niet mogelijk zijn zonder onze sponsoren. Om deze reden én om als club eenheid uit te stralen stelt de club het verplicht om tijdens het fietsen met de club het actuele clubtenue te dragen.

 

Gebruik e-(mountain)bike

Met betrekking tot het gebruik van een e-(mountain)bike tijdens clubritten committeert WTC Maarssen zich aan dezelfde regels als de NTFU. In het kort, dat leden op een racefiets of mountainbike met elektrische ondersteuning binnen een vereniging of groep willen fietsen, moet volgens de NTFU geen problemen opleveren. Wel moeten leden ervoor zorgen dat ze de wettelijke regels voor fietsen met elektrische ondersteuning volgen. De fiets heeft dus een trapondersteuning tot 25 kilometer per uur.

Elektrische fietsen die zijn opgevoerd, zijn niet toegestaan. Behalve dat dit wettelijk gezien niet is toegestaan, heeft het ook consequenties als er een ongeluk gebeurt. Zo zijn leden die op een opgevoerde elektrische fiets rijden niet verzekerd.

Voor de veiligheid van de andere leden in de groep en verkeersdeelnemers, adviseert de NTFU géén speedpedelecs en gewone e-bikes toe te laten. Speedpedelecs gaan te snel (maximaal 45 kilometer per uur) en een gewone e-bike wijkt te veel af van een racefiets of mountainbike.