Toer fietsen

Alle groepen verzamelen voor de clubritten op dezelfde tijd en locatie. We maken onderscheid in de volgende clubritten:

  • Trainingsrit: woensdagavond 19.00 uur
  • Clubrit: zondag 09.00 uur (zomerseizoen)
  • Gezellige groepsrit (25 en 27 groep) (zomerseizoen): woensdag en vrijdagochtend om 9.00 uur.

We starten op het Harmonieplein bij de parkeerplaats naast theater Het Zand. Daar gaan we langs het hek van de naastgelegen basisschool ’t Kompas in denkbeeldige vakken staan, waar iedere groep in zijn eigen vak verzameld. Dit is te herkennen aan de armband van de wegkapitein. Daarop staat de snelheid van de betreffende groep. Daardoor is het direct duidelijk, hoeveel personen meefietsen en kan er vóór het fietsen gesplitst worden indien nodig. Op het kaartje hiernaast vind je de opstellingen.

Per groep wordt er met minimaal 1 wegkapitein gefietst. De wegkapiteins voelen zich verantwoordelijk dat iedereen veilig en wel thuiskomt. Als je weet dat je niet helemaal mee fietst, MELD dit bij de wegkapitein. Het is vervelend als je verrast wordt dat iemand opeens de andere kant op gaat. Als je tijdens het fietsen merkt dat het niet lekker gaat, wees een échte vent, meld dit vroegtijdig! Je (te) groothouden vormt een gevaar voor de andere in de groep. Samen overleg je met de andere fietsers hoe jullie verder gaan. Het is vervelend voor degene die opeens achterblijft als voor de andere die opeens iemand missen en niet weten hoe het gaat.
Hoe vertrekken we?

Wegkapitein

De wegkapiteins die aanwezig zijn, zullen zich opstellen bij de aangegeven plekken en zijn te herkennen aan de armbanden. Nogmaals, als je van tevoren weet dat halverwege de rit gaat afhaken, MELD dit bij de wegkapitein. Op het moment van starten besluit de wegkapitein of er gesplitst wordt. De regel is max 8, zijn het er meer, dan splitsen. De keuze wordt gemaakt welke route er wordt gereden. Dezelfde snelheidsgroep fietst in principe dezelfde route, zodat met die groep gezamenlijk koffie kan worden gedronken en het club gevoel worden versterkt. Tussen de twee gesplitste groepen moet minimaal 500 meter zitten oftewel, 2 minuten langer wachten voor vertrekken. De tweede groep bewaakt deze minimale afstand. Bij lekke band van de voorste groep, passeert de tweede groep, maar blijft wel fietsen!

MTB fietsen

In de winter verzamelen we voor alle snelheidsgroepen op dezelfde locatie.  De tijd kan per groep wisselen. Het is daarom belangrijk om op de site te kijken hoe laat er vertrokken zal worden.

  • Gezellige groepsrit (25 en 27 groep) (winterseizoen): woensdag en vrijdagochtend om 10.00 uur.

In de winter wordt er hoofdzakelijk op zondag gereden, omdat ’s avonds het donker is. Meestal wordt er op zondag om 09.00 uur  vertrokken. We starten op het Tuinbouwweg bij groente-/fruithandel De Groot.

 

Plattegrond overzicht