Wielrennen

Alle groepen verzamelen voor de clubritten op dezelfde tijd en locatie. We maken onderscheid in de volgende clubritten:

  • Training clubrit: woensdagavond 19:00 uur of 18:30 uur in het voor- en naseizoen. Actuele tijden staan vermeld in de toerkalender.
  • Clubrit: zondag 09:00 uur 
  • Onofficiële groepsrit (25 en 27 groep) (zomerseizoen): woensdag en vrijdagochtend om 9:00 uur.

De verzamellocatie is het Harmonieplein bij de parkeerplaats naast theater Het Zand. Daar gaan we langs het hek van de naastgelegen basisschool ’t Kompas in denkbeeldige vakken staan, waar iedere groep in zijn eigen vak verzameld. Dit is te herkennen aan de armband van de wegkapitein. Daarop staat de snelheid van de betreffende groep. Daardoor is het direct duidelijk, hoeveel personen meefietsen en kan er vóór het fietsen gesplitst worden indien nodig. Op het kaartje hiernaast vind je de opstellingen

MTB/gravel fietsen

In de winter verzamelen we voor alle snelheidsgroepen op dezelfde locatie. We starten op het Tuinbouwweg bij groente-/fruithandel De Groot.

  • In de winter wordt er op zondag om 09:00 uur vertrokken voor een clubrit. Let op, in de appgroepen worden soms afwijkende tijden afgesproken.
  • Daarnaast is er een onofficiële groepsrit (25 en 27 groep) (winterseizoen): woensdag en vrijdagochtend om 10:00 uur.

Wegkapitein

Per groep wordt er met minimaal 1 wegkapitein gefietst. De wegkapiteins voelen zich verantwoordelijk dat iedereen veilig en wel thuiskomt. Als je weet dat je niet helemaal mee fietst, meld dit op voorhand bij de wegkapitein. Als je tijdens het fietsen merkt dat het niet lekker gaat, wees een échte vent, meld dit vroegtijdig! Je (te) groothouden vormt een gevaar voor de anderen in de groep. Samen overleg je met de andere fietsers hoe jullie verder gaan. Voor meer informatie over veiligheid en de rol van de wegkapitein, lees verder op de pagina over veiligheid op de fiets.

De wegkapiteins die aanwezig zijn, zullen zich opstellen bij de aangegeven plekken en zijn te herkennen aan de armbanden. Op het moment van starten besluit de wegkapitein of er gesplitst wordt. De regel is max 8, zijn het er meer, dan splitsen. De keuze wordt gemaakt welke route er wordt gereden. Dezelfde snelheidsgroep fietst in principe dezelfde route, zodat met die groep gezamenlijk koffie kan worden gedronken. Tussen de twee gesplitste groepen moet minimaal 1000 meter zitten oftewel, 2 minuten langer wachten voor vertrekken. De tweede groep bewaakt deze minimale afstand. Bij lekke band van de voorste groep, passeert de tweede groep, maar blijft wel fietsen!