Jaarlijkse WTC evenementen

Naast de vaste fietsdagen (woensdag en zondag) worden er vanuit de club een aantal vaste, elk jaar terugkerende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je het overzicht en een korte beschrijving.

Openingsrit

De Openingsrit is doorgaans de eerste ‘officiële’ rit van het jaar en daarmee de start van het zomerseizoen. Dan worden de racefietsen weer van zolder gehaald en doorgaans de MTB of gravelbike weer opgeborgen. Deze rit vindt dan ook de eerste of tweede zondag van maart plaats. Om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen, fietsen we in meerdere groepen richting de polder voor koffie en appeltaart en belangrijker, bijkletsen en plannen maken.

Rondje Markermeer / lange afstand rit

Dit is een long distance tocht om het duurvermogen te toetsen of op z’n minst te verbeteren. Dit rondje is zo’n 200 km en wordt via de Flevopolder en de dijk naar Enkhuizen rond gereden. Een tocht waarbij samenwerking voor een aantal noodzakelijk kwaad zal zijn en voor andere een mooie tocht door het fantastische landschap dat we in Nederland rijk zijn. Deze tocht vindt doorgaans plaats in het 2e of 3e weekend van mei.

Bloesemtocht

Een tocht in het voorjaar langs de Lek en de Linge richting de Betuwe om van de bloesem te genieten met onderweg heerlijke appeltaart.

Clubweekend Limburg

Voor velen hét clubweekend, een weekend van gezelligheid in een Limburgse hoeve, maar bovenal gedomineerd door de uitdaging die de MH2D, oftewel de Mergelland route, ons brengt. De MH2D organisatie zet elke jaar een fantastische route uit in verschillende afstanden, maar wel in het Limburgse en Belgische heuvelgebied, kortom…best uitdagend (of pittig)!

Op vrijdag vertrekken we gezamenlijk met de fietsen achter op de auto richting Limburg om daar alvast in de middag een ‘proef-rondje’ te doen. Hoewel er elk jaar er een paar leden zich op de fiets naar Limburg fietsen! Zaterdag en zondag staat in het teken van de Mergellandroute, een twee-daagse toertocht, georganiseerd door een lokale vereniging. Zondagmiddag, na het douchen, pakken we de spullen weer in om terug te rijden naar Maarssen.

Dit weekend is dus gekoppeld aan de MH2D toertocht en vindt altijd plaats in het 3de weekend van september.

Ruuds Koppeltijdrit

Traditiegetrouw sluiten we het zomerseizoen ook met een clubrit, de koppeltijdrit. Dit is een tocht met een competitie element. De organisatoren bedenken van te voren een route en voorzien deze van pijlen. Als koppel proberen in te schatten wat het gemiddelde is waarmee zij de route zullen afleggen. Iedereen levert zijn teller en andere registratie apparatuur in om niet te kunnen spieken. De organisatie zorgt voor het klokken van alle koppels, om zo de gemiddelde snelheid te berekenen. Op die manier komt er een winnend koppel uit, die het dichtste bij het geschatte gemiddelde zit. Naderhand wordt iedereen op een lunch getrakteerd en de winnaars beloond met roem en een wisselbeker.

Deze tocht vindt doorgaans plaats in op de zondag van het 1e weekend van oktober. Dit is voor velen het moment om de racefiets weer op te bergen en de MTB of gravelbike te pakken. Andere leden proberen dan nog zo veel mogelijk zondagen mee te pakken als het weer toe laat.

MTB-weekend

Zodra de wielrenfiets op stal staat gaan we een weekendje met de MTB er op uit. Hiervoor wordt een locatie gezocht waar heuvels zijn, zodat  er naast stuurtechniek ook aan hoogtemeters gewerkt wordt. Dit is een nieuw onderdeel voor WTC Maarssen.

Oliebollenrit

Om het jaareinde met elkaar te vieren, is er een traditie ontstaan dat de Oliebollenrit heet. Vlak voor het jaareinde wordt er een tocht op de MTB gereden, dus vaak gedomineerd door kou en modder.

In plaats van de gebruikelijke koffie met appelgebak, wordt hier koffie met een oliebol genuttigd als afsluiter van het jaar.

Deze tocht vindt doorgaans plaats op laatste zaterdag van het jaar.

Meer inlichtingen?

Stuur een e-mail naar de voorzitter, emailadres: voorzitter@wtcmaarssen.n