Je bekijkt nu Introductietraining wielrennen

Introductietraining wielrennen

BEN JIJ EEN FIETSER/FIETSTER, DIE GRAAG IN EEN PELOTON ZOU WILLEN MEERIJDEN?

LEES DAN DIT!

Wat?

Vanaf maandag 8 april t/m eind mei organiseert WTC Maarssen iedere maandagavond oefenavonden voor mensen die geïnteresseerd zijn om vaker op de racefiets te zitten en hoe het is om in een peloton te fietsen . De eerste keer starten we met een instructie hoe je in een peloton moet rijden. Daarna gaan we per training langzaam de afstand vergroten en ook stap voor stap de snelheid verhogen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die graag wat vaker willen fietsen en er tegenop zien om lange afstanden in een groep te fietsen. In de eerste weken zal de snelheid maximaal 25 km/u bedragen. Doelstelling is om eind mei met elkaar 2 uur te kunnen fietsen. De deelnemers kunnen daarna instromen in de reguliere snelheidsgroepen van WTC Maarssen.

Wil je als dame mee gaan fietsen en eens horen hoe het is om bij WTC te fietsen, dan kun je contact opnemen met clublid Irene Halewijn via 06-20162482.

Natuurlijk zijn ook de bestaande leden van harte welkom die de afgelopen winter niet veel op de fiets hebben gezeten en deze training gebruiken om weer in conditie te komen en op deze wijze instromen in de reguliere WTC snelheidsgroepen.

Aanmelden

Er zijn geen kosten aan deze introductietraining verbonden, maar we verwachten wel dat je bij inschrijving op maandag aanwezig bent. Op het moment dat je mee wilt gaan fietsen met één van onze reguliere snelheidsgroepen, kun je lid van WTC Maarssen worden. Bij het lidmaatschap zit een fietsverzekering van de NTFU inbegrepen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met René van Hees op 06-46863469 of via training@wtcmaarssen.nl.

Planning

8 april Introductie fietsen: 1 uur fietsen/30 minuten uitleg
11 april 1:15 uur  fietsen maximale snelheid 25 km/u
15 april 1:15 uur fietsen maximale snelheid 25 km/u
22 april 1:30 uur fietsen maximale snelheid 25 km/u
29 april 1:30 uur fietsen gemiddeld 25 km/u maximale snelheid 27 km/u
6 mei 1:45 uur fietsen gemiddeld 27 km/u maximale snelheid 30 km/u
27 mei 2 uur fietsen gemiddeld 27 km/u maximale snelheid 30 km/u

De trainingen starten om 19:00 uur, op het Harmonieplein, Maarssen (tov ’t Zand).

Afsluitende tocht

Op 2 juni 2024 zal een mooie afsluitende tocht van ongeveer 60 km worden gereden. Deze start in de ochtend om 9:00 uur.

Rijd mee met WTC Maarssen!

Ben je een fietser die meestal alleen rijdt en in clubverband wil gaan rijden, sluit je dan aan bij WTC Maarssen. Rijd gerust een paar keer proef met ons mee, of neem contact op!