Je bekijkt nu Met WTC Maarssen naar het groene Zwarte Woud!

Met WTC Maarssen naar het groene Zwarte Woud!


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën: WTC activiteiten

Namens de WTC Maarssen willen Jannes en Ernst Jan dit jaar een fietsweek organiseren naar het zwarte woud in zuid-Duitsland.

De fietsweek zal plaatsvinden van zaterdag 27 mei t/m zaterdag 3 juni.
Het begint hierdoor met het Pinksterzondag en -maandag.

Het groene Zwarte Woud is een fantastisch gebied voor wielrenners, en leent zich uitstekend voor een fietsvakantie. Er ligt een dicht netwerk van goed geasfalteerde, rustige wegen. Het is eenvoudig om rondjes te maken.

De prachtige ongerepte natuur, de donkere bossen en gifgroene weiden, de typerende boerderijen en een gevoel van totale rust behagen eenieder die gaat fietsen in het Zwarte Woud.

Qua landschap beginnen veel ritten met weilanden in een dal, dan een stuk door het bos en rond de top een gedeelte dat uitzichten biedt. De beklimmingen in het Zwarte Woud zijn minder zwaar dan veel beklimmingen in de Alpen.

Wielrennen in het Zwarte Woud staat voor het maken van hoogtemeters, zonder dat het al te extreem wordt. De bergen reiken hier tot maximaal 1493 meter,
de Feldberg, waardoor je nooit langer dan een uur aan het klimmen bent.
Houd er wel rekening mee dat de weg soms pittig steil kan zijn. Daarentegen is het wegdek vaak perfect en is het vaak niet al te druk.

Mocht je mee willen met deze fietsweek, meld je dan voor 12 maart aan zodat de organisatie op zoek kan gaan naar een geschikte accommodatie.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je die aan de organisatie sturen.
Wij hopen dat jullie ook zin hebben in weer een fantastische WTC fietsweek, natuurlijk is een introduce meenemen mogelijk.

Met vriendelijke fietsgroeten,
Jannes en EJ.

Aanmelden activiteit

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.