Je bekijkt nu Zou jij ook graag in een peloton mee willen rijden?

Zou jij ook graag in een peloton mee willen rijden?

WTC Maarssen is een actieve tourvereniging met zowel in de zomer- als winterperiode veel activiteiten. In de zomer faciliteert de vereniging op woensdag en zondag toertochten op verschillende snelheidsniveau`s.

Wij merken dat er veel belangstelling is om in groepsverband te fietsen, maar dat afstand, snelheid en onervarenheid om in een peloton te rijden veel mensen ervan weerhoudt om deze mooie sport actief te gaan/blijven beoefenen.

Daarom start tourclub WTC Maarssen op maandag 1 april met een introductie fietstraining. In de maanden april/mei is er iedere maandag vanaf 19.00 uur een fietstraining onder begeleiding van deskundige fietskenners. We starten met een introductie op lage snelheid om vooral te ervaren hoe het is om in een peloton te rijden. Daarna gaan we per training langzaam de afstand vergroten en mogelijk de snelheid verhogen.

Deze training is bedoeld voor mensen die graag wat vaker willen fietsen en er tegenop zien om lange afstanden in een groep te fietsen. Doelstelling is om eind mei 2 uur met elkaar te fietsen met een gemiddelde snelheid van 25km p/u. De deelnemers kunnen dan lid worden en instromen in de reguliere groepen van WTC Maarssen. Bij het lidmaatschap zit een fietsverzekering van de NTFU inbegrepen.

Deze training staat open voor alle fietsliefhebbers en we zouden het leuk vinden als ook dames zich hiervoor opgeven. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar verwachten wel dat je bij inschrijving op maandag aanwezig bent.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met René van Hees op 06-30273812 of via training@wtcmaarssen.nl.

1 april introductie fietsen/1 uur fietsen/30 minuten uitleg
8 april 1.15 uur fietsen maximale snelheid 25 km p/u
15 april 1.15 uur fietsen maximale snelheid 25 km p/u
29 april 1.30 uur fietsen maximale snelheid 25 km p/u
6 mei Technische training onder begeleiding
13 mei 1.45 uur fietsen gemiddeld 25 km p/u   (maximale snelheid 27 km p/u)
20 mei 1.45 uur fietsen gemiddeld 25 km p/u   (maximale snelheid 27 km p/u)
27 mei 2 uur fietsen gemiddeld 25 km p/u        (maximale snelheid 27 km p/u)
Juni Afsluiting gezamenlijke toertocht