Je bekijkt nu Tijdrit Nymphaea

Tijdrit Nymphaea

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:22 juni 2015
  • Berichtcategorie:Overige

De Bosdijk in Breukelen was op zaterdag 20 juni in aanloop naar de start van ‘le Tour de France’ in onze Domstad al in de ban van het wielrennen.

Daar werd voor de derde keer de Tijdrit Nymphaea gereden. Een wielerevenement dat de afgelopen jaren uitgegroeid is tot een wedstrijd met veel regionale en (inter)nationale belangstelling.

De tijdrit had dit jaar een extra speciaal geel tintje gekregen als onderdeel van het officiële programma voorafgaand aan de start van dit wielerspektakel.

Al ruim voor 20 juni waren alle 120 startplaatsen vergeven aan een zeer breed publiek: wielrenners uit zowel de regio tot aan België aan toe; jong talent waar we de komende jaren nog veel van kunnen verwachten en doorgewinterde masters die al een succesvolle wielercarrière op hun naam hebben staan.

Onder goede weersomstandigheden met weinig wind zijn uiteindelijk bijna 120 tijdrijders om 12.30 uur van start gegaan. Er werden gemiddelde snelheden gereden van bijna 32 km/h tot ruim 47 km/h over een parcours van 20,6 km lang. In het gevecht met de klok vergden de deelnemers het uiterste van zichzelf en werd er dus menig topprestatie neergezet.

In de manege Gunterstein konden de rijders, de organisatie en de vrijwilligers weer even tot rust komen. De wethouder van sport in de gemeente Stichtse Vecht, Vital van der Horst, sprak daar de deelnemers, organisatie en het publiek toe en deelde samen met de ronde miss de prijzen aan de winnaars uit: Eva de Bruin bij de Dames Junioren, Alicja Verhagen bij de Dames Senioren, Joris Paauwe bij de Heren Junioren, Bas Canoy bij de Heren Senioren en aan Remco Grasman bij de Heren Master.