Je bekijkt nu Introductietraining

Introductietraining

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:22 maart 2023
  • Berichtcategorie:Overige

Ben jij een fietser / fietsster die graag in een peloton zou willen meerijden? 

Vanaf maandag 3 april t/m eind mei organiseert WTC Maarssen iedere maandagavond oefenavonden voor mensen die geïnteresseerd zijn om vaker op de racefiets te zitten en hoe het is om in een peloton te fietsen . De eerste keer starten we met een instructie hoe je in een peloton moet rijden. Daarna gaan we per training langzaam de afstand vergroten en stap voor stap de snelheid verhogen.

Deze training is bedoeld voor mensen die graag wat vaker willen fietsen en er tegenop zien om lange afstanden in een groep te fietsen. Daarnaast zijn ook de bestaande WTC Maarsen-leden van harte welkom die de afgelopen coronajaren niet veel op de fiets hebben gezeten en deze training gebruiken om weer in conditie te komen en op deze wijze instromen in de reguliere WTC snelheidsgroepen.

In de eerste weken zal de snelheid maximaal 25 km/u bedragen. Doelstelling is om eind mei met elkaar 2 uur te fietsen met een gemiddelde snelheid van 27 km/u. De deelnemers kunnen daarna instromen in de reguliere snelheidsgroepen van WTC Maarssen.

Programma

3 april Introductie fietsen: 1 uur fietsen/30 minuten uitleg
17 april 1:15 uur  fietsen maximale snelheid 25 km/u
24 april 1:15 uur fietsen maximale snelheid 25 km/u
1 mei 1:30 uur fietsen maximale snelheid 25 km/u
8 mei 1:30 uur fietsen gemiddeld 25 km/u maximale snelheid 27 km/u
15 mei 1:45 uur fietsen gemiddeld 27 km/u maximale snelheid 30 km/u
22 mei 2 uur fietsen gemiddeld 27 km/u maximale snelheid 30 km/u

Weekend van 3 of 4 juni een mooie afsluitende tocht maken.

De trainingen starten om 19:00 uur, op het Harmonieplein, Maarssen (tov ’t Zand).

Training is gratis!

Er zijn geen kosten aan deze introductietraining verbonden, maar we verwachten wel dat je bij inschrijving op maandag aanwezig bent. Op het moment dat je mee wilt gaan fietsen met één van onze reguliere snelheidsgroepen, kun je lid van WTC Maarssen worden. Bij het lidmaatschap zit een fietsverzekering van de NTFU inbegrepen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met René van Hees op 06-46863469 of via training@wtcmaarssen.nl.

Ben je een fietser die meestal alleen rijdt en in clubverband wil gaan rijden, kijk dan eens op www.wtcmaarssen.nl of rijd gewoon een keer vrijblijvend mee! Wil je als dame mee gaan fietsen en eens horen hoe het is om bij WTC te fietsen, dan kun je ook contact opnemen met Susanne de Gooijer (via Secretaris@WTCMaarssen.nl) of Irene van Halewijn 06-20162482.