Wij streven er naar om de groepen niet groter dan 14 personen te laten zijn. Dit is voor de groep en voor de andere weggebruikers nog overzichtelijk. Zijn er meer mensen die in de groep willen meefietsen, dan zullen we de groep splitsen.

Op de site is de toerkalender in te zien. Hierop staat aangeven welke tocht gereden wordt. Af en toe wordt in overleg met de groep bepaald dat er een andere tocht gerede wordt.

De toerkalender is via de volgende link te bereiken.

Dit is afhankelijk van je ervaring en conditie als fietser. Een beginnend fietser of als je nog geen ervaring hebt in het fitsen met groepen, kan het beste met de gezellige (langzame) groep meefietsen. Heb je wel ervaring met het fietsen in groepen, dan kun je aansluiten bij de middengroep. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van ca. 32 km/u. Overstappen naar de snelle groep kan altijd nog, mocht de middengroep geen uitdaging meer bieden.

Ben je nog maar kort lid of nog geen lid, dan mag je in je eigen fietskleding meerijden. Een valhelm is verplicht. Zonder helm mag je niet meefietsen! Ben je al langer lid, dan wordt van je verwacht dat je de clubkleding draagt tijdens clubevenementen.

Jazeker mag dat. Het is goed om te ervaren of fietsen in een groep iets voor je is. Er wordt op woensdagavond of zondagochtend in groepsverband gefietst. De woensdagavond is de beste optie. Er wordt dan een kortere afstand gereden.

Dat kan door je aan te melden via het aanmeldingsformulier. Dit kun je onderaan de webpagina in de oranjebalk vinden.