MTB Weekend 2 en 3 november


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

WTC MTB weekend 2 en 3 november
Zoals inmiddels traditie organiseren we het eerste weekend van november weer een MTB weekend. Op zaterdag 2 november rijden we de prachtige Herfstbostoertocht in Arnhem. We hebben daarvoor de hele dag de tijd en halen daardoor misschien wel de 100 km. Maar omdat iedereen weer een beetje moet wennen aan het MTB-en, kan het zomaar zijn dat 100 km te lang is. Geen probleem, want we kunnen heel makkelijk een stuk afsteken. Dus een kortere afstand is ook een optie. Ook kun je bij de start al besluiten om een kortere route te rijden. Op zondag 3 november gaan we de track over de Hoge Veluwe rijden. Deze is 45 km lang.

Op zaterdag 2 november verzamelen we om 8.45 uur bij de start van de Herfstbostoertocht en we vertrekken om 9.00 uur. Na de rit rijden we met de auto naar Hotel De Roskam, Arnhemsestraatweg 62, 6991 JG Rheden. In dit hotel hebben we een culinair arrangement geregeld. Voor € 110,00 krijg je een 4 gangen diner, drankjes, een overnachting in een 2 persoonskamer en ontbijt.
Ga je mee, geef je dan per omgaande op en maak € 110,00 over op NL67RABO340181923 t.n.v. WTC Maarssen onder vermelding van MTB weekend 2019 + je naam.
De inschrijving sluit donderdag 10 oktober.

22e RETO Herfstbostoertocht
Op zaterdag 2 november 2019 organiseert Wielervereniging RETO te Arnhem de klassieker ‘RETO Herfstbostoertocht. Nu met een vierde afstand: 100 km !
Deze mountainbiketocht met afstanden van 30, 45, 60 of 100 kilometer gaat door de mooiste beboste gebieden en heidevelden in de heuvelachtige omgeving van Arnhem. Met de 100 km. maak je een uitdagend uitstapje naar de bossen en over de heide van Ede. Deze marathonafstand is voor de ervaren mountainbiker met veel technische vaardigheid.
Alle routes hebben pittige klimmetjes en technische stukken, die afgewisseld worden met single-tracks en gedeelten waar je even op adem kunt komen. Er is ook aan de inwendige mens gedacht. Bij de pauzeplek kan men zich tegoed doen aan onder andere soep en krentenbrood.
Het parcours is uitgezet in samenspraak met gemeenten Arnhem, Ede, Geldersch Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer om kwetsbare stukjes natuurgebied zo veel mogelijk te ontzien.
100 km.
De 100 km voert over de uitgepijlde route van de 60 km en heeft een extra lus van 40 km door de bossen van Ede. Deze extra lus is niet uitgepijld, maar wordt gereden op de GPS.
Deelnemers moeten zich van te voren inschrijven via de NTFU (https://www.fietssport.nl/details/toertocht/id/47768) en ontvangen kort van te voren de complete 100 km GPS route .
De start voor de 30, 45 en 60 km is tussen 9.00 en 10.30 uur . De 100 km start tussen 8.30 uur en 9.30 uur.
Alle deelnemers starten vanaf het clubgebouw van RETO aan de Daam Fockemalaan 1, 6815 DL te Arnhem, vlakbij ziekenhuis Rijnstate.
Bij het ziekenhuis Rijnstate kan (gratis!) worden geparkeerd. De tocht kent de mogelijkheid van “scan & go” (zie ook www.ntfu.nl). De deelnamekosten zijn € 7,- (voor NTFU-leden op vertoon van het pasje € 5,-). Na afloop is er de mogelijkheid om je fiets af te spuiten bij het clubhuis.
Ook is er voor calamiteiten EHBO aanwezig, zowel in het clubhuis, als op de pauzeplaats.
Route naar RETO: volg de borden met Ziekenhuis Rijnstate.

Aanmelden activiteit

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.