Wieler Toerclub Maarssen is een NTFU-fietsclub van rond de 200 leden. De club is opgericht op 20 december 1982 en is een zeer actieve club in de provincie Utrecht. Zo zijn er naast de wekelijks terugkerende clubritten ook veel uitstapjes naar b.v. Limburg, Veluwe, de Ardennen, Duitsland en Frankrijk.

De vereniging heeft als doel om het (doen) beoefenen alsmede het bevorderen van het toerfietsen, in al zijn verschijningsvormen. De vereniging onders20150918_152505teunt dit door wekelijks clubritten te organiseren en door het inzetten van deze website waarmee clubleden onderling afspraken voor fietstochten kunnen maken. Het belangrijkste van de club is, is dat het voor en door leden is.

Ieder clublid is ook lid van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) waardoor ook een vorm van verzekering wordt aangeboden. Daarnaast zijn er naast de wekelijks terugkerende clubritten ook uitstapjes naar bijvoorbeeld Limburg, de Ardennen, maar ook de mooie ritten naar Heerjansdam of rondje Markermeer.

We vinden belangrijk dat alle leden plezier hebben in het uitoefen van hun hobby in zowel het zomer- als het winterseizoen.
In het zomerseizoen maken we doorgaans twee clubritten per week, op woensdagavond en zondagochtend. Leden kunnen zelf ok initiatief nemen om met elkaar een vast moment af te spreken. Zo is er op vrijdagochtend inmiddels een vast groepje gaan fietsen. Daarnaast zijn er nog diverse ritten op andere dagen, wordt er meegereden met georganiseerde toertochten in Nederland en worden clubweekenden (zowel voor als na de zomer) gereden. Zoals je leest zijn er diverse mogelijkheden van het racefietsen te genieten.

Sinds kort is er ook in het winterseizoen, wederom door een aantal clubleden, een vaste groep ontstaan, die op de mountainbike (MTB/ ATB) stapt. In de wintermaanden gaan we iedere zondagochtend een rondje over uitgezette parcoursen (tracks) rijden. Daarnaast  worden er clubevenementen (clincs en weekendje weg) rondom het moutainbiken georganiseerd.

Spinning is sinds enkele jaren ook een winteractiviteit (van begin oktober tm eind maart).

Wil je meer weten over de verschillende groepen en mogelijkheden va het fietsen, kijk dan onder het menu item Racefiets.

Als club zijn we ook op zoek naar geïnteresseerden die nog geen lid zijn van onze club. Die net als bestaande leden het leuk vinden om in club verband met elkaar te fietsen. Dat is gezellig en voor veel mensen een extra stok achter de deur om toch te gaan fietsen, als je weet dat er vrienden staan te wachten. Zo zijn we vooral geïnteresseerd om meer diversiteit binnen de club te krijgen, bijvoorbeeld een dames groep. Neem in dat geval contact op met een van de bestuursleden.

WTC Maarssen vindt het belangrijk dat alle leden plezier hebben in het uitoefenen van hun hobby. Als club willen we dat faciliteren met in het zomerseizoen twee clubritten per week. Voor zowel de racefiets als de mountainbike zijn er meerdere snelheidsgroepen.