Je bekijkt nu Update 2: wees terughoudend met laatste NTFU richtlijn om met z’n 4-en te fietsen

Update 2: wees terughoudend met laatste NTFU richtlijn om met z’n 4-en te fietsen

Update 30 mei 2020:
Afgelopen week heeft de NTFU de richtlijnen weer wat versoepeld. Naar 4 rijders in 1 groep, maar wel met de 1m5 afstand natuurlijk. Als bestuur lijkt dat deze richtlijn, op de drukke momenten, praktisch onuitvoerbaar is om dat veilig uit te voeren. Jullie hebben vast ook gemerkt dat het met mooi weer, omdat iedereen weer meer naar buiten mag, er véél meer recreatief gefietst wordt op de zaterdag en zondag. Dan is 1m5 afstand houden tot elkaar en andere fietser vrijwel niet mogelijk. Ons advies is: wees op deze dagen terughoudend om overdag met z’n vieren te gaan fietsen. Wil je toch met z’n vieren, neem een rustiger moment, bv zaterdag- of zondagavond. Je hebt de weg praktisch voor jezelf. Lekker fietsen weer het weekend en vooral een afweging maken tussen veiligheid en plezier! ????‍♀️

 

Update 7 mei 2020:
Op 6 mei j.l. is er een aankondiging geweest om de eerste versoepelingen in de samenleving door te gaan voeren. Maar hoe zit dat voor onze wielerclub. Wij begrijpen het heel goed dat iedereen staat te popelen om weer samen te fietsen. De NTFU geeft op haar website aan dat het, in ieder geval, tot 20 mei nog NIET toegestaan is om met meer dan 2 personen te gaan fietsen. Doe je dat toch, riskeer je nog steeds een boete (€400,-). We blijven dus nog voorlopig SOLO fietsen.

De datum van 20 mei is nog niet zeker, het kan dus zijn dat tegen die tijd er nieuwe aankondigingen komen. Daar houden we jullie uiteraard weer van op de hoogte.

Het bestuur van WTC

https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1109/het-laatste-nieuws-over-de-wielersport-en-het-coronavirus