Je bekijkt nu Clubkleding, waarom doen we dat?

Clubkleding, waarom doen we dat?

Sinds het begin van dit seizoen fietsen we allemaal in de fantastische nieuwe clubkleding. Het aanschaffen en dragen van de clubkleding is een voorwaarde om met de clubritten mee te mogen fietsen. Helaas is dat nog niet voor iedereen vanzelfsprekend en leidt dit tot nogal wat vragen. We leggen je graag nog eens uit hoe het zit.

Karakter van een club

Als WTC Maarssen vinden we het belangrijk om het clubgevoel te onderstrepen. We hebben geen clubgebouw waar we als leden bij elkaar kunnen komen, dus zullen we het groepsgevoel uit andere elementen moeten halen. Een van die elementen om dit clubgevoel te vergroten, is door clubkleding te dragen. Bij voetbal en hockey vinden we dat ook heel normaal. Iemand in dezelfde kleding zullen we eerder associëren met ‘een van ons’. En daarmee stralen we uit dat we eenzelfde basis delen, een basis van dezelfde afspraken en uitgangspunten. De clubkleding verbindt ons en houdt ons verbonden, waar we elkaar ook treffen. Om die reden is een regel opgenomen in ons verenigingsregelement en bekrachtigd door de ALV, dat wij bij elke clubrit onze clubkleding dragen.

Geste naar de sponsoren

Om onze kleding betaalbaar te houden, is een basispakket tegen een sterk gereduceerde prijs aangeboden, wat mogelijk gemaakt is door een aantal sponsoren. De namen en/of logo’s van deze sponsoren zijn te vinden op onze kleding waarvoor zij een bedrag hebben betaald. De toegezegde tegenprestatie is dat wij als WTC Maarssen hun naam en/of logo door de regio laten zien door in de clubkleding rond te fietsen.

Een investering eens per 4 jaar  

En zeg nou zelf, in principe wordt er om de 4 jaar voor een nieuwekledingset gezorgd, precies de termijn dat je ook wel weer toe bent aan iets nieuws toch? En dan heb je je eigen investering er al lang weer uit.