Je bekijkt nu Sportvoeding en houding

Sportvoeding en houding

Sportvoeding en fietshouding

De volgende special avond van WTC Maarssen zal gaan over sportvoeding en fietshouding. Twee  aspecten die binnen de professionele wielersport voor aanzienlijke prestatie verbeteringen hebben gezorgd. Ook vanuit de niet-professionele wielrenners krijgt het daarom steeds meer belangstelling. Op donderdag 25 augustus zal er een presentatie worden gegeven over deze 2 onderwerpen voor zowel leden als niet-leden. Geef je nu op!

Sportvoeding

Ik weet dat ik na een weekend fietsen, de hele week met een gevoel van trek rondloop, de hele dag door. Mag ik daar aan toegeven of juist niet. En als het mag, wat is dan goed om te eten?

Voeding MarlisaaWe hebben dit aan Marlissa van de Korput gevraagd, inderdaad de dochter van Theo van de Korput. En zij bood aan om voor onze leden een presentatie te verzorgen. Marlissa is sportdiëtist en een eigen praktijk: http://www.dietistenpraktijkeetgewoon.nl

Wil jij ook wel eens weten hoe je gezondheid kunt eten? Wat de voordelen zijn van bepaalde voeding rondom sport? Heb jij een duurrit of een weekend Mergellandroute voor de deur staan, dan verteld Marlissa wat de beste voeding is voor het sporten, of juist tijdens en na het fietsen. En wat we volgens Marlissa ook niet mogen vergeten is ons vochtpeil, maar wat zijn daar de feiten en fabels?

Bike fitting

Ik zelf heb mijn fiets nu een jaar of 5. Bij de aansmargarithechaf is via een ‘meet’-fiets voor mij bepaald, wat de beste frame- en stuurmaat was, en de afstellingen tussen alle componenten. Ik heb daarmee altijd lekker kunnen fietsen, tot iemand tijdens een clubrit riep, “joh, ik denk dat je zadel ietsje omhoog kan, dan kun je nog meer kracht in je trap leggen”. Sindsdien ben ik gaan twijfelen, heb het uitgeprobeerd, maar ik kon niet zeggen of het echt verschil maakte.

Maarten Borst heeft gebruik gemaakt van een aanbieding van BikeCenter Woerden om een Bike Fitting te laten uitvoeren.  Marguerite heeft een scan uitgevoerd om te bepalen, welke houding en afmetingen de fiets van Maarten moeten hebben, om uit zijn lichaam, de beste resultaten te halen. Nu wil Margerite (http://www.bikecenterwoerden.nl/bike-fitting/) ons dezelfde avond komen vertellen wat het belang kan zijn van zo’n advies. Wat zijn hier de feiten en de fabels?

BikeCenter Woerden heeft voor onze leden zelfs een speciale aanbieding? Interesse, kom dan.

Aanbiedingen voor voeding

Sportvoeding-WIELRENNENDeze avond, zullen er door Matthias Huitema van www.sportvoedingwielrennen.nl ook voedingsmiddelen van verschillende merken, aangeboden worden om de avond op passende wijze aan te vullen. Jullie vinden een interessante aanbieding hier

Programma

19.00               Inloop
19.30               Presentatie Marlissa van de Korput – ‘Voeding en Wielrennen’
20.15               Pauze
20.30              Presentatie Margerite – ‘Bike Fitting’
21.15               Afronding presentatie
22.00              Afsluiting avond.

Voor leden is de toegang gratis, voor introducés en andere geïnteresseerden vragen we 5 euro toegang.

Locatie

Reddingsbrigade Utrecht, Martin Ovenweg 5, 3555 HZ Utrecht. Dit is op het  industrieterrein achter de Praxis aan de Amsterdamsestraatweg (aan de rechterkant als je richting de stad rijdt).

Dit bericht heeft één reactie

  1. Eva Fokker

    Eva Fokker geeft zich op voor deze avond

Reageren is niet mogelijk.