Je bekijkt nu Introductietraining: beleef het wielrennen in groepsverband

Introductietraining: beleef het wielrennen in groepsverband

Binnen onze club zijn er veel leden die wat angstig zijn (geworden) om in een peloton mee te fietsen. Zeker wanneer de conditie nog niet helemaal op pijl is, maar er al wel van je verwacht wordt dat je een flinke afstand mee kunt fietsen. En door vermoeidheid verlies je je scherpte en kunnen er kleine (bijna) ongelukjes voorkomen als je dicht op elkaar fietst.

We merken dat er veel belangstelling is bij aspirant leden om in groepsverband te fietsen, maar dat afstand, snelheid en onervarenheid om in een peloton te rijden veel mensen ervan weerhoudt om deze mooie sport actief te gaan beoefenen. Daarom organiseren we vanaf 9 april een ‘introductietraining’ voor zowel leden als niet-leden. Op 7 maandagavonden wordt er, vanaf 19.00 uur, een fietstraining georganiseerd onder begeleiding van deskundige fietskenners. We starten met een introductie hoe het is om in een peloton te rijden. Daarna gaan we per training langzaam de afstand vergroten en stap voor stap de snelheid verhogen.

Deze training is bedoeld voor mensen die graag wat vaker willen fietsen en er tegenop zien om lange afstanden in een groep te fietsen. In de eerste weken zal de snelheid maximaal 25 km/u bedragen. Doelstelling is om eind mei met elkaar 2 uur te fietsen met een gemiddelde snelheid van 27 km/u. De deelnemers kunnen daarna instromen in de reguliere snelheidsgroepen van WTC Maarssen.

Deze training staat open voor alle fietsliefhebbers en we vinden het erg leuk als ook dames zich hiervoor opgeven. Er zijn geen kosten aan deze introductietraining verbonden, maar we verwachten wel dat je bij inschrijving op maandag aanwezig bent. Op het moment dat je mee wilt gaan fietsen met een van onze reguliere snelheidsgroepen, kun je lid worden. Bij het lidmaatschap zit een fietsverzekering van de NTFU inbegrepen.

Graag willen we ook leden uitnodigen om aan de trainingsavonden deel te nemen. Wellicht heb je afgelopen winter niet voldoende kunnen trainen en wil je de maandag gebruiken om langzaam weer in conditie te komen. Of misschien vind je het gewoon leuk om een extra avond in de week te fietsen in groepsverband? Je ben van harte welkom om deel te nemen!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met René van Hees via training@wtcmaarssen.nl.

9 april Introductie fietsen: 1 uur fietsen/30 minuten uitleg
16 april 1:15 uur  fietsen maximale snelheid 25 km/u
23 april 1:15 uur fietsen maximale snelheid 25 km/u
30 april 1:30 uur fietsen maximale snelheid 25 km/u
07 mei 1:45 uur fietsen gemiddeld 25 km/u maximale snelheid 27 km/u
14 mei 1:45 uur fietsen gemiddeld 27 km/u maximale snelheid 30 km/u
28 mei 2 uur fietsen gemiddeld 27 km/u maximale snelheid 30 km/u