Covid afspraken binnen WTC Maarssen

Covid afspraken binnen WTC Maarssen

Tijdens de laatste persconferentie is duidelijk geworden dat we er nog (lang) niet zijn in het terugdringen van Covid. Als wielerclub moeten we daarom ook voorzichtig zijn en ons naar de richtlijnen blijven gedragen, ook al beoefenen we de sport in de buitenlucht. Daarom willen we jullie als bestuur op een aantal dingen wijzen en deze met elkaar naleven. Dat betekent dat we elkaar soms moeten helpen om aan de afspraken te houden, want dan houden we het voor iedereen leuk.

  • We verzamelen bij de bordjes (zie nieuws item verder op) die aan het hek zijn bevestigd en de verschillende groepen aangeven. Dus niet meer als kluwen bij de voordeur van ’t Zand! Op die manier houden we groepen overzichtelijk, kleiner en wordt het voor wegkapiteins ook gemakkelijker om overzicht te houden en maatregelen te nemen als dat nodig is.
  • Een van die maatregelen kan zijn, dat de groep wordt gesplitst. Maximaal 8 fietsers per groep. Dat klinkt heel weinig, maar echt, dit is voor ieders veiligheid. Zorg dus dat je een leuke route paraat hebt, dat als je gesplitst wordt, er iets te fietsen valt (kijk bv naar de opties op deze website)
  • Als je niet in de groep van ‘je vriendje’ komt, dat is dan even jammer. Maar niet getreurd, onze club kent uitsluitend leuke leden, dus je komt altijd met iemand te fietsen met wie je een leuk gesprek kan hebben. Ga dus niet ‘toch’ even naar de andere groep over, want op die manier is het voor een wegkapitein onmogelijk om zaken voor iedereen goed te regelen.
  • Gebruik je ‘boerenverstand’. Houd met elkaar de 1m5 afstand in acht, ga niet op een terras zitten waar het druk is.
  • Help elkaar: waar het niet lukt, vraag elkaar vriendelijk om ons aan de afspraken te houden.

Evenementen verder dit jaar

Hoewel we gelukkig weer in clubverband kunnen fietsen, moeten we toch met z’n allen alert blijven en vooral voorzichtig zijn met het organiseren van groepsevenementen. We zagen bij de verlate openingsrit dat het best lastig is om 1,5 meter afstand te houden. Om die reden is ook de geplande barbecue begin september geannuleerd. En nu het aantal besmettingen weer oploopt en de maatregelen aangescherpt worden, hebben we als bestuur helaas moeten besluiten om ook de koppeltijdrit dit jaar over te slaan. Dit geldt ook voor de Bossche Bollen Tocht en het jaarlijkse MTB weekend in november.